Štúdia Bosch: „Efekt prepojených vozidiel 2025“. Moje auto, môj hrdina: čo zvládne prepojené vozidlo na uliciach budúcnosti

13.04.2017 | Slovensko | Korporátne správy

Zachraňovanie životov a predchádzanie nehodám: nie, nejde o super hrdinu v kostýme, ale o prepojený automobil v roku 2025. Spoločnosť Bosch, spoločne s inštitútom pre výskum Prognos, nazrela do budúcnosti a uskutočnila hodnotenie prepojených vozidiel a ich vlastností, ktoré budú schopné zvládnuť v tej dobe pomocou už rozšírených technológií: vysoko automatizované šoférovanie, asistenti núdzového brzdenia a integrácia inteligentných telefónov. V štúdii zameranej na Nemecko, USA a Čínu, sa zistilo, že v roku 2025 budú mať dôsledky prepojenia zreteľný dopad na každého vodiča. „V dnešnej dobe sú počítače, inteligentné telefóny a internet súčasťou každodenného života našej spoločnosti. To isté bude v roku 2025 platiť aj pre prepojené vozidlá,“ hovorí Dr. Dirk Hoheisel, člen predstavenstva spoločnosti Robert Bosch GmbH.