Mobilita budúcnosti. Bosch a Daimler spoločne pracujú na plne automatickom systéme bez šoféra

06.04.2017 | Slovensko | Korporátne správy

Stuttgart, Nemecko – Bosch a Daimler spoločne pracujú na tom, aby posunuli vývoj v oblasti úplne automatických vozidiel bez vodiča vpred. Obidve spoločnosti sa dohodli na založení vývojovej aliancie, s cieľom vytvoriť systém, vďaka ktorému sa plne automatické (SAE úrovne 4) vozidlá a vozidlá bez vodičov (SAE úrovne 5) stanú v uliciach miest realitou už začiatkom budúceho desaťročia. Zámerom je spoločný vývoj softvéru a algoritmov pre autonómny jazdný systém. V tomto projekte sa komplexné znalosti z oblasti vozidiel spoločnosti Daimler – popredného svetového výrobcu prvotriednych automobilov – skombinujú s odbornými znalosťami spoločnosti Bosch – najväčšieho svetového dodávateľa systémov a hardvéru pre automobilový priemysel. Výsledné synergie budú nasmerované na čo najrýchlejšiu prípravu tejto technológie do výroby.