Dobrý začiatok roku: Bosch vylepšuje tržby vo všetkých obchodných oblastiach a regiónoch. Nové poňatie mobility, nové vnímanie technológie

Úspechy obchodného roku

04.05.2017 | Slovensko | Korporátne správy

Stuttgart a Renningen, Nemecko – Skupina firiem Bosch Group zahájila nový obchodný rok úspešne. Tržby dodávateľa technológií a služieb stúpili v prvom štvrťroku o takmer 12 percent a 11 percent po očistení o vplyv výmenných kurzov. V prvých troch mesiacoch 2017 všetky oblasti a regióny vzrástli, niektoré z nich výrazne. Vzhľadom na vyhliadku útlmu ekonomiky a geopolitickú neistotu očakáva svetový dodávateľ technológií a služieb v roku 2017 nárast svojich tržieb o 3 až 5 percent. A i napriek výrazným investíciám do zabezpečenia budúcnosti nastavila spoločnosť Bosch výsledky rastovo. „Dnešný obchodný úspech nám poskytuje voľnosť formovať svet zajtrajška,“ povedal Dr. Volkmar Denner, predseda predstavenstva Bosch na výročnej tlačovej konferencii vo výskumnom kampuse Bosch v Renningene. „Posunúť naše súčasné podnikanie vpred, otvoriť nové oblasti podnikania, obsadiť technologicky vedúcu pozíciu – to je naša stratégia transformačného procesu.“ Hlavnými bodmi tejto transformácie sú zmeny v oblasti mobility a konektivity internetu vecí (IoT). „Ako líder v oblasti inovácií formujeme a riadime transformáciu,“ dodal Denner.