Hannover Messe 2017 (hala 7, stánok C26). Bosch robí z robotov kolegov. Pracovisko 4.0 sa prispôsobuje zamestnancovi

Dvaja učni spoločnosti Bosch - Sina Rohloff a Felix Meeh vyrábajú kovové diely na historickom sústruhu z roku 1887.

19.04.2017 | Slovensko | Korporátne správy

Jemne uchopí kovový diel a odovzdá ho kolegyni. Pritom venuje pozornosť všetkým jej pohybom, a tak sa môže zastaviť ešte predtým, než do seba narazia. Aj napriek jeho výške 1,75 metra, sú jeho pohyby ľahké, pozorné a bez chýb. „On“ je APAS asistentom. Tento robot, ktorý dokáže spolupracovať s ľuďmi bez fyzického kontaktu, je súčasťou Pracoviska 4.0 - konceptu, ktorý spoločnosť Bosch predstavuje na Hannover Messe 2017. Priemyselné pracoviská budúcnosti sú úplne prepojené a zameriavajú sa na potreby zamestnancov. „V nadchádzajúcich desaťročiach prejde každodenná práca vo výrobnom priemysle zásadnými zmenami. Ľudia a stroje budú vzájomne spolupracovať viac než kedykoľvek predtým. Priemysel 4.0 podporuje pracovníkov a uľahčuje im prácu,“ povedal Dr. Stefan Hartung, člen predstavenstva Robert Bosch GmbH, ktorý je zodpovedný za obchodnú oblasť Priemyselná technika.